Z przyjemnością informujemy, że zakończyliśmy prace przy modernizacji szkolnego patia. Cieszy nas ogromnie, że już od pierwszych dni września nauczyciele z dziećmi wybierali to miejsce do przeprowadzania zajęć lub – po prostu – aby na chwilę klasa wyszła i odpoczęła lub zjadła drugie śniadanie.

 

Całość kosztowała 80 000 zł, z czego 55 000 zł pochodziło ze składek rodziców, a 25 000 zł Rada Rodziców otrzymała jako dofinansowanie od władz dzielnicy. Prace składały się z następujących etapów:

  • projekt architektoniczny;
  • demontaż płyt chodnikowych i rozbijanie murków oraz donic, wywóz gruzu;
  • układanie kostki brukowej i małej architektury (nowe donice);
  • montaż schodów na patio;
  • naniesienie ziemi ogrodowej oraz posadzenie roślin;
  • stoły i ławki.

Drzewo rosnące na środku patia docelowo (za 2-3 lata) będzie pełniło funkcję parasola ochronnego przed słońcem.